Chléb se semínkovou směsí
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 2.5 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Lněné semínko
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Slunečnice - semena
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 70 mg
 - Vláknina 3128.7 mg
 - Vitamín A 3128.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Semínka smícháme a na rozpálené pánvi bez oleje za stálého míchání rychle lehce osmahneme.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše posypeme částí osmahnutých semínek a poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. Před zahájením cyklu pečení povrch potřeme mlékem a posypeme zbylými semínky.
 - 
                                5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.