Penne s omáčkou z koktejlových rajčat
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 33 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 55.5 mg
- Draslík 785.6 mg
- Vláknina 5324.3 mg
- Vitamín A 5324.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky. 
- 
                                2Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla. 
- 
                                3Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek. 
- 
                                4Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        