Kompot z čerstvých malin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 303 mg
 - Vláknina 26000 mg
 - Vitamín A 26000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 52.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maliny přebereme, na sítu důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Maliny rozdělíme do sklenic a do 3/4 zalijeme studeným nálevem. Dobře zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.