Tvarohová zebra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 14 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 71.2 mg
- Draslík 82.1 mg
- Vláknina 2219 mg
- Vitamín A 2219 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse vyšleháme změklou Heru, 100g cukru, vejce a sůl. Pak přisypeme mouku a šleháme, až vznikne hladké těsto. Rozevírací dotrovou formu důkladně vymažeme tukem a těsto do ní rozprostřeme pomocí prstů. Na bocích ho vytáhneme mírně nahoru – utvoříme okraje. 
- 
                                2Náplň: Do šlehací nádoby vyklopíme tvarohy, zakysanou smetanu, cukry a vejce. V hrnku rozmícháme pudinkový nebo škrobový prášek v uvedeném množství mléka a nalijeme také do nádoby a šlehačem vyšleháme na hladký krém. 
- 
                                3Polovinu krému přelijeme do jiné nádoby a do původní vyšlehané přidáme 3 polévkové lžíce kakaa, které důkladně zašleháme, aby se neutvořily hrudky. 
- 
                                4Vezmeme dvě polévkové lžíce a střídavě lijeme do formy na připravené těsto světlý a tmavý tvarohový krém – vždy doprostřed, utvoří zajímavou strukturu těsta. 
- 
                                5Pokud je krém hodně hustý, můžeme s celou formou mírně vodorovně zatřást, tvaroh se srovná do roviny. Tímto způsobem střídavě naplníme celou formu až do spotřebování obou barev krému. 
- 
                                6Horkovzdušnou troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia (klasickou asi na 190 – 200 stupňů) a pečeme po dobu 50 - 60 minut. Můžeme propečenost zkoušet špejlí. Kraje tvarohu trochu zhnědnou. 
- 
                                7Po vyndání z trouby necháme moučník zchladnout než rozevřeme formu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        