Omeleta s houbami a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 757.6 mg
 - Draslík 475 mg
 - Vláknina 2240 mg
 - Vitamín A 2240 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dvě třetiny másla rozpustíme na pánvi a necháme na něm osmahnout pokrájené houby a fenykl. Smažíme do změknutí fenyklu. Osolíme, opepříme a z pánve odebereme.
 - 
                                2
Na pánev přilijeme olej a zbytek másla, necháme rozehřát. Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme 5 g pokrájených fenyklových listů a osolíme, opepříme. Vajíčka nalijeme na pánev a zprudka smažíme. Odhrnujeme vařečkou od stran směrem ke středu, aby omeleta byla nadýchaná. Je-li omeleta na spodní straně tužší a na vrchní ještě měkká, přisypeme na polovinu omelety houby, omeletu přeložíme a ještě půl minuty opékáme.
 - 
                                3
Ihned servírujeme.