Cannelloni plněné houbami s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Houby čerstvé
 - 85 g Strouhanka
 - 220 g Sýr Ricotta
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Mandle plátky
 - 150 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 12 ks Cannelloni
 - 8 ks Olivy černé
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.46 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 3479 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 47.4 mg
 - Draslík 1111 mg
 - Vláknina 30362.5 mg
 - Vitamín A 30362.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.3 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat a osušíme. Zapékací mísu vymažeme 1 lžící olivového oleje.
 - 
                                2
Na přípravu omáčky na pánvi na 2 lžících olivového oleje restujeme drobně posekanou cibuli a česnek. Po 5 minutách přidáme pokrájená rajčata i s nálevem, vypeckované a pokrájené olivy, rajčatový protlak, pepř, sůl a asi 5 minut na mírném plameni za občasného míchání vaříme. Hotovou omáčku vlijeme do připravené zapékací mísy.
 - 
                                3
Připravíme náplň do cannelloni. Na pánvi na másle restujeme houby pokrájené na plátky a drobně posekaný česnek. Za stálého míchání smažíme 5 minut. Poté směs odstavíme.
 - 
                                4
Do mísy vsypeme strouhanku a smícháme ji s mlékem a 3 lžícemi oleje. Dobře vymícháme, přidáme ricottu, 4 lžíce strouhaného parmezánu, sůl, pepř a houbovou směs.
 - 
                                5
Usušené cannelloni naplníme směsí, poskládáme je na omáčku do zapékací mísy, potřeme 1 lžící oleje, posypeme zbylým ustrouhaným parmezánem, lupínky mandlí a piniovými oříšky.
 - 
                                6
Těstoviny pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi 25 minut, až povrch zezlátne.