Kakaové věnečky obalované mandlemi
Suroviny
- 60 g Mandle
 - 140 g Máslo čerstvé
 - 180 g Mouka polohrubá
 - 100 g Cukr moučkový
 - 30 g Cukr krystal
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 polévková lžíce Kakao
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 90.2 mg
 - Vláknina 3640.9 mg
 - Vitamín A 3640.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy si dáme prosátou polohrubou mouku, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, máslo, kakao, skořici a 1 žloutek.
 - 
                                2
Směs dobře promícháme a pomocí rukou vypracujeme hladké vláčné těsto, z něj utvoříme větší válec, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2-3 hodiny v chladu odpočinout.
 - 
                                3
Na pomoučeném vále (2-3 lžíce hladké mouky) si z těsta nakrájíme několik dílů a z každého rukama vyválíme tenké válečky a síle 7-8 mm. Nakrájíme je přibližně na délku 8-10 cm, každý kousek spojíme do tvaru věnečku.
 - 
                                4
Věnečky potřeme rozšlehaným bílkem a obalíme v posekaných loupaných mandlích, které jsme smíchali s hrubým krystalovým cukrem. Věnečky poklademe na plech s pečicím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C přibližně 15 minut dozlatova.