Zapečené zelené fazolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 817 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 334.8 mg
 - Draslík 757.2 mg
 - Vláknina 15055 mg
 - Vitamín A 15055 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mladé zelené fazolky omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.
 - 
                                2
Uvařené fazolky scedíme, dáme do mísy, přidáme k nim strouhanku, syrová vejce, jogurt, mletou papriku a sůl. Dobře promícháme a dáme do olejem vymaštěného pekáče.
 - 
                                3
Fazolky posypeme drobně nakrájenou zelenou petrželkou, položíme na ně plátky másla a krátce pečeme v horké troubě do doby, až vajíčka ztuhnou.