Špagety s boloňskou směsí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 490.8 mg
 - Vláknina 9256.5 mg
 - Vitamín A 9256.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve a opečeme. Jakmile pustí slanina tuk, přidáme k ní najemno nakrájenou cibulku a zlehka opečeme. Ke slanině a cibuli přimícháme maso, které orestujeme. Poté osolíme a přidáme kmín.
 - 
                                2
K masu přidáme oloupaná a zrníček zbavená rajčata, která ještě nakrájíme na kousky. Do této směsi dále přimícháme rajčatový protlak. Celou směs nakonec podlijeme vínem. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Vše dusíme 20 minut.
 - 
                                3
Poté přidáme utřený česnek, nasekanou bazalku a ještě chvilku provaříme.
 - 
                                4
Hotovou boloňskou omáčku podáváme s uvařenými špagetami.