Vepřové trochu jinak
Suroviny
- 200 g Ananas
 - 100 g Švestky sušené
 - 600 g Vepřové kotlety
 - 150 g Hříbky čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Pórek
 - 3 ks Šalotka
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1.5 dl Ananasová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej olivový jedlý
 - 2 polévková lžíce Ocet Sherry
 - 21.5 polévková lžíce Olej chilli
 - 6 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 536 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 1600.9 mg
 - Vláknina 7597 mg
 - Vitamín A 7597 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 61.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme a osušíme. Maso pokrájíme na plátky, pak na hranolky silné přibližně 1,5 x 1,5 cm. Maso dáme do mísy, pokapeme ho chilli olejem, přidáme sójovou omáčku, 3 lžíce, a promícháme.
 - 
                                2
Konzervovaný ananas scedíme, šťávu zachytíme. Sušené švestky bez pecek omyjeme a rozkrájíme na poloviny.
 - 
                                3
Šalotku očistíme, drobně pokrájíme. Očištěný pórek pokrájíme zešikma na tenké proužky. Malé čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Žlutou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky.
 - 
                                4
Ve woku si rozpálíme olej, přidáme pórek se šalotkou, zeleninu zpěníme, přidáme hranolky masa, které společně orestujeme dozlatova. Restujeme přibližně 2–3 minuty. Pak přidáme hříbky, sušené švestky, papriku a vše za častého promíchání osmažíme 8–10 minut. Ke konci přimícháme 3 lžíce sójové omáčky, šťávu z ananasu, ananas pokrájený na kostky, dochutíme třtinovým cukrem, solí, bílým pepřem a sherry octem.
 - 
                                5
Důkladně promícháme a ihned podáváme.