Holubí kořeněné kari
Suroviny
- 150 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 4 ks Brambory
 - 4 ks Cibule
 - 4 ks Holoubata
 - 1 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 59 g
 - Sodík 232 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 285 mg
 - Draslík 1296.9 mg
 - Vláknina 26753.8 mg
 - Vitamín A 26753.8 mg
 - Vitamín B6 2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Holoubátka očistíme, vykucháme a rozpůlíme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek utřeme a společně osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, rozvařený kokos, mírně podlijeme a dusíme cca 10 minut.
 - 
                                2
Poté vložíme maso, osolíme, přisypeme nasekanou petrželku, nakrájené brambory a necháme dále dusit. Dle potřeby průběžně podléváme vodou.
 - 
                                3
Na závěr maso dochutíme šťávou vymačkanou z 1/2 citronu a podáváme.