Koule zeleninové s chilli omáčkou
Suroviny
- 225 g Arašídy
 - 175 g Cizrna konzervovaná
 - 60 g Strouhanka
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Rajčata
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Droždí
 - 2 kávová lžička Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.01 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 527 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 92.6 mg
 - Draslík 355.6 mg
 - Vláknina 17431.5 mg
 - Vitamín A 17431.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 5.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lžíci oleje rozehřejeme na pánvi, osmahneme pokrájenou cibuli a celer. Do misky dáme oregano, mleté arašídy, konzervovanou cizrnu, kvasnice, strouhanku, žloutek, osmaženou cibuli a celer. Vše promícháme.
 - 
                                2
Na 12 dílků rozdělíme tuto směs a uválíme z každé kouli. Poté obalíme v mouce.
 - 
                                3
Zbývající olej rozehřejeme, přidáme cizrnové koule a za občasného obracení smažíme 15 minut. Poté necháme okapat.
 - 
                                4
V jiné pánvi rozehřejeme olej a osmahneme pokrájenou papričku a jarní cibulky, vmícháme červený vinný ocet, nakrájená rajčata, rajčatový protlak, moučkový cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut. Podáváme teplé.