Zelenina s mozzarellou
Suroviny
- 150 g Mozzarella
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Brambory
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Lilek
 - 3 ks Cibule červená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 8 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 0.02 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 590 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 640.4 mg
 - Vláknina 18879.8 mg
 - Vitamín A 18879.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve slané vodě 2 minuty do poloměkka vaříme nudličky mrkve a plátky salátových brambor, uvařené necháme okapat.
 - 
                                2
Omáčku připravujeme v hluboké pánvi s těžkým dnem. Malou nasekanou cibuli a prolisovaný česnek smažíme na 1 lžíci rozehřátého oleje 5 minut na mírném ohni. Přidáme konzervovaná rajčata, rajský protlak, sušené oregano a přivedeme k varu. Potom stáhneme plamen a nezakryté vaříme na mírném ohni 20 minut, dokud směs není hustá.
 - 
                                3
Připravíme 2 velké olejem vymazané plechy, do kterých postupně narovnáme vrstvu uvařené mrkve a brambor, červené a zelené papriky bez semen, nakrájených na 8 kousků, čtvrtky červené cibule, plátky lilku a stroužky česneku. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 20 minut při 230°C.
 - 
                                4
Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku, přidáme zeleninu, zasypeme strouhanou mozzarellou a ještě na 5 minut vrátíme do trouby, až mozzarella se rozteče.