Kuřecí paličky s koprem
Suroviny
- 800 g Kuřecí stehna
 - 350 g Karotka
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 dl Citronová šťáva
 - 4.5 dl Bujón slepičí
 - 0.5 dl Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 737 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 178.1 mg
 - Draslík 760.4 mg
 - Vláknina 5687.5 mg
 - Vitamín A 5687.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí stehýnka (tzv. paličky) omyjeme, osušíme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Omytý kopr drobně pokrájíme.
 - 
                                2
V hrnci si rozpálíme olej s máslem a kuřecí stehýnka osmažíme z každé strany do zlatova. Maso vyjmeme, na omastek dáme pokrájený kopr, promícháme, přidáme citrónovou šťávu a vložíme zpět kuřecí maso, které omočíme ve šťávě s koprem z každé strany. Přidáme opláchnutou mraženou baby karotku, přilijeme slepičí bujón, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě dusíme asi 30 minut.
 - 
                                3
V 0,5 dl vody rozmícháme 1,5 lžíce kukuřičného škrobu (Maizeny).
 - 
                                4
Měkké maso s karotkou vyjmeme, rozdělíme na talíře. Rozmíchány škrob přimícháme do vývaru a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčka začne hned houstnout. Dochutíme ji případně solí (podle chuti i cukrem), lžicí přelijeme maso a servírujeme.