Chléb celozrnný 750 g z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 134 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 42.3 mg
 - Vláknina 16411.8 mg
 - Vitamín A 16411.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, na ni přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
 - 
                                2
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 750 g a středně propečenou kůrku a pekárnu zapneme.
 - 
                                4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho pomalu vychladnout.