Kompot z čerstvých borůvek ochucený rumem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 618 kcal
 - Sacharidy 156 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 156 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 386.8 mg
 - Vláknina 24000 mg
 - Vitamín A 24000 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.5 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vodě a povaříme. Studeným nálevem přelijeme borůvky. Do každé sklenice přidáme 2 lžíce rumu a uzavřeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a studeném místě.