Meloun s okurkou a sýrem
Suroviny
- 200 g Sýr Feta
 - 1.5 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 8 ks Rajčata
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 ks Meloun Cantaloupe
 - 3 špetka Sůl
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 3 polévková lžíce Ocet malinový
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 660.2 mg
 - Vláknina 7471 mg
 - Vitamín A 7471 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meloun omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Z melounu odstraníme zrníčka a vlákna. Kulatým speciálním vykrajovačem z dužiny vykrojíme kuličky a šťávu z melounu zachytíme do misky. Cherry rajčata (červená i žlutá) omyjeme a osušíme. Salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Sýr též nakrájíme na kostičky a spolu s okurkou a rajčaty dáme do mísy k vykrojeným kuličkám melounu.
 - 
                                2
Připravíme si dresing - vinaigrettu: koriandr omyjeme a drobně pokrájíme. Do olivového oleje vmícháme sůl, pepř, mletý římský kmín a mletý koriandr, malinový ocet a pokrájený koriandr.
 - 
                                3
Salát polijeme vinaigrettou a servírujeme.