Salátek z červeného zelí s červenou cibulí a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 659.7 mg
 - Vláknina 13885.5 mg
 - Vitamín A 13885.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 158.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou hlávku červeného zelí rozkrojíme na 4 díly, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme (nejlépe pomocí robotu nebo struhadla) na tenké nudličky. Tak nakrájíme i očištěné červené cibule. Omytý a oloupaný křen nastrouháme na jemném struhadle.
 - 
                                2
V míse promícháme červené zelí s olivovým olejem, cibulí, křenem, podle chuti salát osolíme, opepříme, pocukrujeme a nakonec přidáme ocet. Znovu salát promícháme, mísu zakryjeme a odložíme přibližně na 10 minut, pak salát můžeme podávat.