Mix zelenina pečená s bylinkami
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
 - 250 g Kapusta růžičková
 - 100 ml Voda pitná
 - 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Karotka baby
 - 1 ks Pastinák
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Květák
 - 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 2 polévková lžíce Kerblík
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 374 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 36 mg
 - Draslík 1452.7 mg
 - Vláknina 54500.8 mg
 - Vitamín A 54500.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 141.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme, očistíme a omyjeme si zeleninu: malou baby karotku, pastinák, celer, řapíkatý celer, květák, jarní cibulky a růžičkovou kapustu. Zeleninu pokrájíme na větší kousky nebo silnější plátky, růžičkovou kapustu necháme v celku, květák rozděláme na růžičky.
 - 
                                2
Pekáček vytřeme 1 lžicí másla. Zeleninu v míse promícháme s troškou soli a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, Vložíme ji do pekáčku, přidáme k ní několik snítek omytých bylinek (dobromysl, tymián, kerblík). Na povrch zeleniny poklademe tenké plátky másla (2 lžíce), k zelenině přilijeme 100ml vody, pekáček uzavřeme a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Zeleninu dusíme a pečeme zároveň 15-20 minut.
 - 
                                3
Pečenou zeleninu podáváme teplou jako přílohu k masům nebo ji servírujeme samostatně.