Uzené maso ve fazolích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1426 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 938.7 mg
 - Vláknina 16467.2 mg
 - Vitamín A 16467.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 69.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předem přebrané a namočené fazole uvaříme v malém množství vody doměkka.
 - 
                                2
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vývarem z uzeného masa a rozmícháme. Krátce povaříme.
 - 
                                3
Potom přilijeme smetanu a přidáme vařené fazole. Osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou pažitku.
 - 
                                4
Podáváme k vařenému uzenému masu.