Citrusové želé
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 784.3 mg
- Vláknina 33100 mg
- Vitamín A 33100 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 204.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče a grapefruity oloupeme, zbavíme jader i bílých slupek a rozdělíme na jednotlivé dílky. Ty rozložíme na tác na ubrousek a dáme na 30 minut do lednice, kde dílky oschnou. 
- 
                                2V cukerném sirupu dokonale rozmícháme 4 sáčky bezbarvé želatiny, pozvolna zahříváme, až želatina začne želírovat. V 150 ml vody rozmícháme čistou pomerančovou šťávu a vmícháme do želatinového roztoku. 
- 
                                3Dílky citrusů rozložíme do formy (např. biskupský chlebíček), zalijeme želatinovým roztokem a dáme do lednice ztuhnout přes noc. 
- 
                                4Druhý den rozpůlíme maracuju a dužninu vymačkáme do cukerného sirupu, zahřejeme, ale nevaříme, necháme vychladnout. Formu ponoříme na pár vteřin do horké vody, vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky. Přelijeme vychladlou maracujovou omáčkou a ozdobíme kolečkem pomeranče. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        