Glazované mrkve
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1823 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 14.5 mg
- Draslík 721.1 mg
- Vláknina 11508.8 mg
- Vitamín A 11508.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Malé karotky vložíme do hrnce s vývarem tak, aby byly ponořené, přidáme tymián, bobkový list a česnek a vaříme asi 8 minut, karotky ale nesmějí změknout. 
- 
                                2Karotky vyjmeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme sůl a pepř, vložíme karotky a zahříváme několik minut. 
- 
                                3Přilijeme rozpuštěné máslo a posypeme cukrem a za stálého otáčení na mírném ohni opékáme a poléváme výpekem z pánve. Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        