Růžičková kapusta s cibulí na cukru
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 647 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 46.4 mg
- Vláknina 11878.3 mg
- Vitamín A 11878.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kapustu vhodíme do vroucí osolené vody a 2 minuty povaříme. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou, necháme okapat. Na olivovém oleji smažíme na kolečka nakrájenou cibuli, když změkne, posypeme cukrem a ještě pár minut smažíme, až zkaramelizuje. Přidáme nasekanou šalvěj a pár minut zahříváme. 
- 
                                2V kastrolu rozpálíme máslo a rozpůlené kapusty 4 minuty podusíme, vmícháme cibuli, osolíme, opepříme a dodusíme další 4 minuty. Podáváme ozdobené pár kolečky čerstvé červené cibule. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        