Mátový crème brûlée s jahodami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 40 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 467.4 mg
- Draslík 343 mg
- Vláknina 1604 mg
- Vitamín A 1604 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 197 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do rendlíku nalijeme šlehačku s plnotučným mlékem a vložíme mátu. Směs uvedeme do varu a potom ji hned na 2 hodiny odstavíme. 
- 
                                2Do hrnce rozklepneme velká vejce, přidáme cukr krupici a šleháme, až se vytvoří hustý krém. Smetanovou směs znovu uvedeme do varu, přecedíme ji do vaječného krému a dobře promícháme. Tento základ znovu přecedíme, rozdělíme do čtyř varných misek, které vložíme do trouby předehřáté na 140 °C. 
- 
                                3Při této teplotě krém pečeme asi 40 minut, hotový ho vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a studený pak uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky. 
- 
                                4Před podáváním posypeme povrch krému jemným hnědým třtinovým cukrem a cukr pomocí letovací pistole zkaramelizujeme. 
- 
                                5Servírujeme ozdobené jahodami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        