Kuřecí stehna marinovaná v podmáslí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 34 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 450.2 mg
- Vláknina 621.5 mg
- Vitamín A 621.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Horní paličky z kuřecích stehen omyjeme studenou vodou a osušíme. 
- 
                                2Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. 
- 
                                3V míse smícháme podmáslí, olej, prolisovaný česnek a javorový sirup, směs dochutíme kmínem, pepřem a solí. Do marinády pak vložíme kuřecí stehna a necháme je v chladu alespoň 30 minut odležet. 
- 
                                4Marinovaná stehna i s marinádou naskládáme do zapékací mísy nebo pekáče a přibližně 30 minut je pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů, až jsou lehce osmahnutá a zároveň stále šťavnatá. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        