Kapří noky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 665 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 192 mg
- Draslík 419.9 mg
- Vláknina 201.3 mg
- Vitamín A 201.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Kapra stáhneme, vykostíme a třikrát umeleme. Do mísy s mletým kapřím masem přidáme bílky, vejce, strouhaný muškátový oříšek, osolíme, vše vařečkou utřeme a dáme na chvíli do ledničky vychladit. 
- 
                                2Do vychlazené směsi po troškách vmícháme smetanu a znovu vychladíme. 
- 
                                3V hrnci přivedeme k varu vodu se lžičkou soli, do které zavařujeme noky vykrájené lžičkou. Když voda i s noky začne znovu vřít, stáhneme plamen, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme „táhnout“ při cca 90 °C asi 6-8 minut. 
- 
                                4Noky scedíme, narovnáme do zapékací mísy vymazané máslem, posypeme strouhaným sýrem, přelijeme bešamelem a dáme na chvíli do středně vyhřáté trouby zapéct. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        