Mandlové krokety
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 52 g
- Sodík 232 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 364.4 mg
- Draslík 532.1 mg
- Vláknina 7882 mg
- Vitamín A 7882 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory oloupeme, uvaříme ve slané vodě, ihned scedíme a prolisujeme do kastrolku. Přidáme přeškvařené máslo (bez vody), na plotně vařečkou 2 minuty propracováváme, přidáme žloutky a vypracujeme na tuhou hmotu. Tu necháme vystydnout, pak z ní na vále utvoříme 12 válečků, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi strouhaných mandlí a strouhanky. 
- 
                                2Takto připravené krokety smažíme na oleji dozlatova a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        