Telecí filé Marie-Louise
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 30 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 153 mg
- Draslík 550.6 mg
- Vláknina 9030 mg
- Vitamín A 9030 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do vařící osolené vody vložíme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky a 10 minut povaříme. Vodu slijeme, ponecháme asi 100 ml na zředění pyré. 
- 
                                2Mrkev rozmixujeme do hladké kaše, přilijeme uschovaný vývar, podle potřeby přisolíme a upravíme na talíře. 
- 
                                3Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle. Opečené plátky položíme na mrkvovou kaši a vše přelijeme tukem z pečení. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        