Penne v rajčatové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 11 g
- Sodík 697 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 417.1 mg
- Vláknina 3563.5 mg
- Vitamín A 3563.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat. 
- 
                                2Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme. 
- 
                                3Na 2 lžících rozpáleného oleje zvolna orestujeme do zlatova česnek, podlijeme vínem, necháme odvařit alkohol a přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata. Směs osolíme, opepříme a krátce podusíme. 
- 
                                4Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu cherry rajčat a bazalku. Za stálého míchání krátce povaříme. 
- 
                                5Těstoviny podáváme posypané sýrem a pokapané olivovým olejem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        