Grilované ďábelské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1080 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 19964 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 318.8 mg
 - Draslík 1427.6 mg
 - Vláknina 11253.3 mg
 - Vitamín A 11253.3 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře omyjeme, podélně rozkrojíme, vykostíme a rozklepeme. V misce přichystáme marinádu. Vlijeme do ní olivový olej, přidáme vymačkanou šťávu z citronu a limetky. Přiložíme snítku rozmarýnu a posypeme pepřeme a chilli kořením, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Připravené kuře vložíme do marinády a přemístíme do chladničky, kde maso necháme alespoň 4 hodiny odležet. Marinované kuře grilujeme.
 - 
                                2
Brambory oškrábeme a vložíme do vody osolené mořskou solí. Uvaříme, pak přendáme na pečicí plech. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme brambory při této teplotě 10 minut. Nakonec je rozkrojíme na poloviny a ještě dáme na gril.