Indonéská polévka – Laksa
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 40 g Kurkuma
 - 20 g Koriandr mletý
 - 30 g Citronová tráva
 - 60 g Oříšky makadamové
 - 20 g Krevetová pasta
 - 20 g Kafirové listy
 - 40 ml Olej olivový
 - 12 ml Olej slunečnicový
 - 50 ml Omáčka rybí
 - 1 ks Citrony
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Kokosové mléko
 - 3 dl Vývar drůbeží
 - 1 dl Omáčka ústřicová
 - 1 polévková lžíce Koriandr celý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 927 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 2001 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 1462.8 mg
 - Vláknina 120164 mg
 - Vitamín A 120164 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vhodné vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, ořechy, citrónovou trávu, limetkové listy. Přidáme koriandr s krevetovou pastou, oloupaný česnek. Nakonec vlijeme olivový olej a mixérem všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme připravenou rozmixovanou hmotu, vše dobře promícháme. Přisypeme semínka koriandru, kurkumu a spolu na mírném ohni restujeme přibližně 10 minut. Potom vlijeme kokosové mléko, zamícháme, přilijeme vývar, ústřicovou a rabí omáčku. Hrnec přiklopíme poklici a vaříme 40 minut.
 - 
                                3
Hotovou polévku stáhneme z ohně, vylijeme zbytečnou tekutinu, dochutíme podle vlastní chuti vymačkanou citrónovou šťávou. Polévku necháme 5 minut ustálit pod poklici a podáváme.