Okoun v citronové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 73.7 mg
 - Vláknina 5180.5 mg
 - Vitamín A 5180.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme olivový olej s plátkem másla.
 - 
                                2
Filety ze sladkovodního okouna osolíme po obou stranách a zlehka obalíme v hladké mouce. Vložíme do pánve a smažíme po obou stranách. Filety přendáme na talíře.
 - 
                                3
Polovinu oleje z pánve vylijeme, do zbylého vymačkáme citrony a přidáme kousek másla obalený v mouce. Přilijeme trochu vody, aby omáčka byla krémová.
 - 
                                4
Filety přelijeme omáčkou a ozdobíme lístkem bazalky. Nakonec zakapeme olivovým olejem.