Semifredo s lentilkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 57 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 257.9 mg
 - Draslík 88.8 mg
 - Vláknina 1576.8 mg
 - Vitamín A 1576.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou.
 - 
                                2
Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme trochu koňaku. Šleháme tak dlouho, až vznikne krém.
 - 
                                3
Smetanu ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do žloutkévého krému vmícháme smetanu a sníh.
 - 
                                4
Do hotového krému zlehka vmícháme kandované ovoce, nasekané ořechy, mandle a lentilky. Vše přidáváme postupně, aby se suroviny nepropadly na dno.
 - 
                                5
Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a krém do ní vlijeme. Můžeme ozdobit zbylým ovocem a mandlemi.
 - 
                                6
Dezert uložíme na 6 hodin do mrazáku.