Tuňáková telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 2020 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 162 mg
 - Draslík 836.4 mg
 - Vláknina 2323.8 mg
 - Vitamín A 2323.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou telecí kýtu ovážeme provázkem a na plotně v pekáčku opečeme po všech stranách na rozehřátém másle. Přidáme ančovičky, tuňáka z konzervy, kapary a na kousky nakrájenou mrkev. Vše chvíli restujeme.
 - 
                                2
Pekáč potom vložíme do trouby vyhřáté na 100°C na 1 hodinu.
 - 
                                3
Maso vyjmeme z pekáče a necháme vychladnout Provázek odstraníme. Šťávu z pekáče po mírném vychladnutí vlijeme do mixeru (několik kousků mrkve odložíme stranou). Mixujeme a postupně přidáváme majonézu. Podle potřeby osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Maso nakrájíme na velmi tenké plátky a upravíme na talíř. Přelijeme rozmixovanou směsí, ozdobíme kousky mrkve a ihned podáváme.