Rychlá okurková osvěžující polévka
Suroviny
- 400 ml Bujón zeleninový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Feferony
 - 5 ks Okurka salátová
 - 0.25 ks Okurka salátová
 - 9 ks Kostkový led
 - 2 špetka Pepř cayenský
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1344.5 mg
 - Vláknina 9117.1 mg
 - Vitamín A 9117.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté salátové okurky rozkrojíme, lžicí vydlabeme semínka, okurky oloupeme a nastrouháme do mixéru. Lístky máty omyjeme, několik si odložíme na ozdobu. Přidáme k nim vinný ocet, lístky kopru, sůl, studený zeleninový bujón, nadrobno pokrájenou malou zelenou chilli papričku - feferonku, olivový olej a rozrdrcený stroužek česneku. Vše rozmixujeme, polévku nalijeme do džbánu a přidáme podle chuti ostrý cayenský pepř. Pak polévku v džbánu zakryjeme, dáme do lednice minimálně na 1 hodinu.
 - 
                                2
Malou salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Chlazenou polévku nalijeme do talířů. Podáváme ji s plátky okurky, lístky máty a s 2-3 kostkami ledu v každém talíři.
 - 
                                3
Je to báječné osvěžení v horkém létě.