Rychlá omáčka k vařenému hovězímu masu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 115 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 125 mg
 - Draslík 318.2 mg
 - Vláknina 5495.6 mg
 - Vitamín A 5495.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené hovězí maso nakrájíme na kostky. Očištěné cibule pokrájíme na větší kostičky, oloupané stroužky česneku na tenké plátky. Do větší nadoby si nalijeme 500ml vody, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
 - 
                                2
V hlubší pánvi si na olivovém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne mít růžovou barvu, přidáme plátky česneku a společně smažíme pouze minutu, hned přimícháme vodu s protlakem a vaříme do zhoustnutí asi 10 minut. Podle chuti omáčku osolíme, opepříme i případně dochutíme cukrem. Jakmile omáčka zhoustne, přidáme pokrájené maso a vaříme ještě asi 5 minut.
 - 
                                3
Maso s omáčkou servírujeme hned teplé.