Špagety se šproty a piniovými oříšky
Suroviny
- 200 g Šproty v oleji
 - 400 g Špagety celozrnné
 - 200 ml Víno bílé
 - 1 hrst Hrozinky
 - 1 hrst Oříšky piniové
 - 2 stroužek Česnek
 - 2.5 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 4 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Sýr Gran Moravia
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Fenykl nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 728 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 166.4 mg
 - Vláknina 1735.4 mg
 - Vitamín A 1735.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V sítu si promyjeme hrozinky. Stroužky česneku posekáme nadrobno. Jemnou nať z fenyklu potrháme.
 - 
                                2
V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, nasypeme do ní špagety a uvaříme je podle návodu al dente. Uvařené špagety scedíme a uchováme teplé.
 - 
                                3
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme piniové oříšky s hrozinkami, přilejeme bílé víno a krátce 1-2 minuty povaříme. Přidáme pokrájené šproty, fenyklovou nať, promícháme a vše pod pokličkou podusíme asi 4 minuty.
 - 
                                4
Do uvařených špaget zamícháme směs s dušenými rybičkami. Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem a hned podáváme.