Kapusta na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kapusta hlávková
  • 200 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1235 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 566.9 mg
  • Vláknina 4662.5 mg
  • Vitamín A 4662.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu nakrájíme na slabé proužky, vhodíme do vařící osolené vody a 2 minuty povaříme. Slijeme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Mezitím nakrájíme slaninu na malé kousky a na pánvi vysmažíme dokřupava. Oddělíme slaninu od výpeku a na tuk vložíme kapustu. Osolíme, opepříme a 3 minuty restujeme, nakonec vmícháme kousky opečené slaniny.

Komentáře k receptu