Polévka z ústřic
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1648 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 55.8 mg
 - Draslík 1097.6 mg
 - Vláknina 11682.5 mg
 - Vitamín A 11682.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 319.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Okurky oloupeme a nakrájíme po celé délce na slabé nudle (vyhneme se semeníku ve středu okurky).
 - 
                                2
Ústřice vyloupeme a pokapeme citronovou šťávou, přivedeme k varu zeleninový vývar, vlijeme do něj smetanu, vložíme okurkové nudle, ústřice a povaříme 0,5 minuty a odstavíme. Přidáme nakrájený salát a pažitku, zalijeme sektem, osolíme a opepříme. Na talíře navršíme salát s okurkovými nudlemi, na ně rozložíme ústřice a zalijeme horkou polévkou.