Pečené brambory s cibulí a rajčaty
Suroviny
- 700 g Brambory
 - 450 g Cibule
 - 450 g Rajčata
 - 6 g Jalovec
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2.18 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 1168.1 mg
 - Vláknina 15967 mg
 - Vitamín A 15967 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Soudková rajčata spaříme ve vroucí vodě, nařízneme slupku a oloupeme. Na tenká kolečka pokrájíme oloupanou cibuli, oloupané brambory a rajčata, rozdrtíme jalovcové kuličky (6 ks) a otrháme lístky ze 2 snítek tymiánu.
 - 
                                2
Kolečka cibule opékáme na 2 lžících olivového oleje, když začne karamelizovat, odstavíme ji. V míse promícháme plátky brambor se zbývajícím olejem, jalovcem, tymiánem, solí a pepřem. Do máslem vytřené zapékací mísy urovnáme vrstvu zčásti ochucených brambor, na ni část cibule a potom část rajčat. Ve stejném pořadí vrstvy opakujeme, až suroviny spotřebujeme a vrstvou brambor končíme. Dovnitř ještě zastrčíme bobkový list. Pokapeme vodou a dáme péci do trouby předehřáté na 170°C. Pečeme zhruba 1 hodinu, až jsou brambory na povrchu zlaté a křupavé a uvnitř měkké.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře a servírujeme.