Dezert s kardamonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 17 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 203.9 mg
- Draslík 63.5 mg
- Vláknina 2313.8 mg
- Vitamín A 2313.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 465.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto rozválíme na kulatý plát, rozložíme do dortové formy, dno pokryjeme alobalem a zatížíme (např. keramickými kuličkami). Necháme v chladnu 15 minut uležet. Zatím v rendlíku smícháme mléko, kardamon a skořici, směs přivedeme k varu a odstavíme, necháme vychladnout.
-
2
Korpus koláče pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, potom odstraníme alobal i zátěž a pečeme ještě 5 minut.
-
3
V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a přes síto přecezené mléko. Nakonec do žloutkové směsi opatrně vmícháme sníh z bílků a náplň nalijeme na předpečený korpus. Pečeme při 180 stupních 20 minut dozlatova, potom teplotu snížíme na 100 stupňů a koláč pozvolna dopečeme ještě hodinu. Koláč podáváme vychladlý.