Těstoviny se sardelí a rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 2386 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 38.3 mg
 - Draslík 626.4 mg
 - Vláknina 2940 mg
 - Vitamín A 2940 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, nasypeme do hrnce s rozehřátým olejem, orestujeme, přisypeme oříšky, rozinky, filety sardelí a smažíme asi 2 minuty. Přilijeme víno, přidáme rajčatovou pastu, povaříme, až se filety rozpadnou.
 - 
                                2
Střídku chleba nakrájíme na malé kostičky a v pánvi na trošce oleje je osmažíme dozlatova.
 - 
                                3
Těstoviny promícháme s omáčkou, upravíme na talíře a posypeme chlebovými kostičkami.