Salát z rokety, čekanky a parmezánu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr Parmezán
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Čekanka
  • 120 g Olej olivový extra panenský
  • 600 g Roketa
  • 40 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 22.7 mg
  • Draslík 552.3 mg
  • Vláknina 8310 mg
  • Vitamín A 8310 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy rokety omyjeme, čekankové vnější listy vyhodíme, vnitřní také omyjeme a okapat. Roketu a čekanku natrháme na menší kousky, vložíme do mísy, promícháme, osolíme a opepříme. Smícháme olej s octem, nalijeme na salát, parmezán nastrouháme najemno, přisypeme do mísy a dvěma vidličkami salát zlehka promícháme, poté podáváme.

Komentáře k receptu