Salát z bulguru s pečenou zeleninou
Suroviny
- 800 g Cuketa
 - 400 g Lilek
 - 80 g Olej olivový
 - 12 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 300 g Fenykl sladký - hlíza
 - 250 g Paprika červená
 - 400 g Bulgur
 - 100 g Cibule červená
 - 200 g Olej olivový extra panenský
 - 30 ml Ocet vinný
 - 50 ml Citronová šťáva
 - 2 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 4 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 629 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 833.3 mg
 - Vláknina 28250 mg
 - Vitamín A 28250 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur nasypeme do misky, zalijeme vodou a necháme 20 minut bobtnat. Scedíme, nasypeme do hrnce, zalijeme čerstvou vodou a vaříme 20 minut doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na silnější kolečka, fenykl nakrájíme nahrubo, papriky rozkrojíme, vybereme jádřince a lusk necháme vcelku, lilek nakrájíme na větší kusy, cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Zeleninu promícháme s olivovým olejem, nasypeme na plech v jedné vrstvě, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby se opekla ze všech stran. Upečenou zeleninu pokapeme octem a necháme vychladnout. Zeleninu doplníme čerstvými bylinkami a všechno nadrobno posekáme.
 - 
                                3
Bulgur nasypeme do salátové mísy, přisypeme posekanou zeleninu s bylinkami, zalijeme panenským olejem, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.