Kuře dušené v rajčatech s vínem
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 1500 g Kuře
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Olivy černé
 - 60 g Ančovička - filety
 - 15 g Rozmarýn čerstvý
 - 5.5 g Olej olivový extra panenský
 - 400 ml Víno červené
 - 6 ks Bobkový list
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 974 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 193.5 mg
 - Draslík 880.5 mg
 - Vláknina 4941.3 mg
 - Vitamín A 4941.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Větší kuře naporcujeme na menší díly, osolíme, opepříme a vložíme do větší mísy. Česnek prolisujeme, přisypeme ke kuřeti, přidáme snítku rozmarýnu, bobkové listy a zalijeme červeným vínem. Necháme uležet aspoň hodinu. V pekáči rozehřejeme olej, porce kuřete osušíme utěrkou, posypeme hladkou moukou, vložíme do pekáče a osmahneme ze všech stran. Porce z pekáčku vyndáme, do oleje masypeme pokrájené ančovičky, plátky vypeckovaných oliv, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, vrátíme do pekáče porce kuřete, zalijeme vinnou marinádou z mísy, pekáč zakryjeme, vložíme do vyhřáté trouby a dusíme asi hodinu a půl.
 - 
                                2
Pekáček odkryjeme, sebereme tuk z hladiny, vyndáme bobkové listy, rozmarýn a vyhodíme. Porce kuřete upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pekáčku.