Pečená dýně s chilli a skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 984 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 614.7 mg
 - Vláknina 12168.4 mg
 - Vitamín A 12168.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vybereme semínka a dáme stranou. Dýni i s kůrou nakrájíme na kostky. V misce smícháme chilli koření se solí, přidáme lístky šalvěje, nalámaný skořicový lusk, zalijeme olejem a promícháme. Touto směsí potřeme kostky dýně, vyskládáme do pekáčku, posypeme dýňovými semínky, která jsme odložili, zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut. Pekáček odkryjeme a ještě 10 minut dopečeme. Nakonec odstraníme skořici.
 - 
                                2
Podáváme jako přílohu k masu.