Marinované houby s česnekem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hlíva ústřičná
  • 125 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2540.9 mg
  • Vláknina 16953.8 mg
  • Vitamín A 16953.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 13.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné houby nakrájíme na plátky, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do velké nízké mísy.

  • 2

    Smícháme olej, sójovou omáčku, pepř, na plátky nakrájený česnek a nasekaný kerblík. Zálivkou pokapeme houby s paprikami a necháme asi 1 hodinu proležet.

  • 3

    Směs dáme do alobalové grilovací misky, vložíme na rozehřátý gril a krátce pečeme. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu