Kopřivový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Ředkvička
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 hrnek Kopřiva
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 208.8 mg
  • Vláknina 5806.3 mg
  • Vitamín A 5806.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou mísu vytřeme rozkrojeným stroužkem česneku.

  • 2

    Lístky kopřivy spaříme vařící vodou a necháme okapat. Vložíme je do mísy a přidáme drobně nakrájené ředkvičky, kolečka cibule, ocet a olej. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

Komentáře k receptu