Vařená kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 4 polévková lžíce Sýr Moravský bochník 45%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 221 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 1117.5 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme ji a necháme okapat.

  • 2

    Kapustu přendáme na talíře a každou proci pokapeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu