Vařený květák s máslem a strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 917 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 374 mg
 - Vláknina 5520 mg
 - Vitamín A 5520 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák opláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme téměř doměkka.
 - 
                                2
Při podávání květák vyjmeme z vody a na talíři jej posypeme prosátou, na másle osmaženou strouhankou.
 - 
                                3
Nakonec každou porci přelijeme rozpuštěným máslem.